Overheid mediation

Overheid mediation

Een geschil met de overheid kan u als inwoner een machteloos gevoel geven. In zo'n soort situatie moet u zelf uw eigen belangen behartigen tegen een gigantische organisatie die veel macht en middelen heeft. Of het nu gaat om een vergunning die de buurman wel krijgt, of om een vergunning die u in uw ogen onterecht niet krijgt, een overheid mediator kan samen met u en de betreffende ambtenaar in gesprek gaan en samen kijken naar de mogelijkheden en uiteindelijk toewerken naar een passende oplossing.

Laat uw klacht niet op een grote stapel leggen

Wellicht voelt u zich onheus bejegend aan een gemeentelijk loket of bij een politieagent en kan dit tot een bureaucratisch proces leiden. Uw klacht komt op de grote stapel en na lange tijd heeft niemand meer het idee dat er ook maar iets gaat veranderen. Ook in zo'n soort situatie kan een mediator een oplossing bieden. In heel Nederland zijn er genoeg specialisten op het gebied van overheid mediation, die graag met u aan de slag zullen gaan.

Onafhankelijke bemiddeling

Deze onafhankelijke bemiddelaar is specialist in de begeleiding van onderhandelingen. Een mediator oordeelt niet, maar helpt bij het vinden van een geschikte oplossing. Beide partijen zullen vertrouwen moeten hebben in de mediator. Deze aanpak is vrijwel minder ingrijpend dan naar een rechter toe te stappen. Daarnaast kan mediation ook tijd en geld besparen en meestal eindigt een mediation met een goede afloop.

Terug naar overzicht