Echtscheiding

Echtscheiding 

Bij een echtscheiding komt er veel op u af en vaak is het een emotionele zware periode. Toch dienen er snel keuzes gemaakt te worden over belangrijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan wat de beste oplossing is voor uw kinderen, alimentatie, uw hypotheek en hoe zit het met uw spaargeld en pensioen? Beide ex-partners hebben tijd nodig om hun emoties te verwerken. Helaas is die tijd vaak niet aanwezig. Na elke (echt)scheiding moet er immers snel een aantal ‘zakelijke afspraken’ worden gemaakt.

Voorkom een juridisch proces

Als dit niet lukt, dan wordt het maken van deze afspraken vaak uit handen gegeven aan twee advocaten en één rechter. De uitspraak van de rechter sluit het scheidingsproces formeel af, maar eventuele conflicten blijven bestaan en kunnen zelfs 'verharden'. Conflicten die van invloed zijn op de ouderrelatie, die - als er kinderen zijn - immers ook na de echtscheiding blijft bestaan.

Met behulp van een mediator kunt u een juridisch proces voorkomen. De mediator kan u en uw ex-partner ondersteunen bij het maken van zakelijke afspraken en daarbij rekening houden met de gevoelens en emoties van u beiden. Hierdoor is de kans groter dat de afspraken door beide partijen gedragen worden en conflicten worden voorkomen. Dit is zeker ook in het belang van eventuele kinderen.

Laat u helpen door een echtscheidingsmediator

Ervaren echtscheidingsmediators helpen u in deze situatie om bij dit soort vraagstukken duidelijkheid te bieden. Samen met de mediators gaat u in gesprek om tot oplossingen te komen die voor beide partijen acceptabel zijn. Scheidingsmediators begrijpen dat ieder persoon anders is en dat de een misschien meer moeite heeft om zijn/haar gevoelens te uiten, of dat de een beter financieel onderlegd is dan de ander. De scheidingsmediator zorgt ervoor dat beiden partijen voor de volle 100% de uitleg begrijpen en dat ze beide dezelfde kansen krijgen om hun mening en gevoelens te uiten.

Terug naar overzicht